הסדר חובות מול נושים

לעתים פונים אלי לקוחות אשר חייבים סכומים שונים לנושים פרטיים ולתאגידים כגון בנקים, חברות אשראי ומימון ועוד, כאשר הוטלו על חשבונותיהם עיקולים ו\או הליכי גבייה כאלו ואחרים אשר מקשים על ניהול החיים התקין וסדר היום.

חשוב שתדעו, בטרם פנייה להליך חדלות פירעון (פשיטת רגל לשעבר) כי קיימות אופציות נוספות להביא לכיסוי החובות ולסיים את הליכי הגבייה הננקטים כלפי חייב, ואחת האופציות היא פניה מסודרת לנושים באמצעות עו"ד על מנת להגיע להסדר חוב.

בפניה אשר נערכת לנושים השונים באמצעות עורך הדין, ניתן להגיע להסדר עם כל נושה בנפרד, ואף במסגרת ההסדר להגיע להפחתה משמעותית בסכום החוב, לעתים גם בסדר גודל של 50% ואף יותר, וזה כמובן תלוי בהיקף החוב ובפרק הזמן שחלף מאז יצירתו, ובהיקף הריביות מתוך סך החוב הכולל.

לאחר פניה לנושה והגעה להסדר אשר כולל בתוכו הפחתה משמעותית של החוב ופריסת החוב לתשלומים, עורכים הסכם פשרה בין החייב לבין הנושה שבמסגרתו הנושה מתחייב לעכב את הליכי הגבייה בהוצאה לפועל בתמורה לתשלומים מצד החייב.

חשוב להכיר את קיומה של אפשרות זו להגעה להסדר חוב, מאחר והדרך הקלה והפשוטה ביותר לפתרון החובות מצד עורך הדין היא להפנות את החייב להליך חדלות פירעון, אך הליך זה אינו מתאים לכל חייב, ולעתים עלול להסב לחייב יותר נזק מאשר תועלת.

 

מתי למעשה עדיף לחייב להגיע להסדר פרטני עם הנושים ולא לפנות להליך חדלות פירעון?

 

  • לחייב יש יכולת השתכרות סבירה ומעלה 
  • היקף החובות לא עולה על סך של 100-150 אלף ₪ (סכום זה תלוי גם הוא ביכולת ההחזר של החייב לכל נושה)
  • החייב מעוניין להגיע להסדר ומוכן לעמוד בהחזר חודשי של פריסת החוב עד לפירעון מלא של החוב.

 

לכן, אם יש לאדם חובות לנושה אחד או למספר נושים, כדאי קודם כל לפנות לעורך דין על מנת לסקור את מצבו הכלכלי ולבחון את האפשרות של פירעון החובות והפחתתם באמצעות הסדרי חוב עם הנושים, והפתרון הוא לאו דווקא פניה להליך חדלות פירעון והכתמת דירוג האשראי לשנים קדימה.

 

חשוב לזכור שהליך חדלות פירעון מוצע לעתים כפתרון קסם לחובות אך אינו מתאים לכל אחד ולכן במצבים מסוימים עדיף לחייב להתאמץ ולשלם לנושה את החוב בפריסה חודשית (בתמורה להפחתה נאה של החוב).

 

כל האמור במאמר אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי, ואני מזמין אתכם לפנות אלי בכל שאלה ויחד נוכל לסקור את מצבכם הכלכלי ובהתאם, לבנות אסטרטגיה שתביא ליציאה מהחובות

חשיבותה של צוואה

מה חשיבותה של צוואה?  לצוואה ערוכה כדין יש משמעות עצומה שכן היא מאפשרת למורישים להבטיח כי כוונותיהם ורצונם הנוגע לרכושם, בין אם מדובר בכסף, מיטלטלין או נכסים,

קרא עוד »

הליך חדלות פירעון- מהו?

כולנו נתקלנו בפרסומים רבים ברשתות החברתיות המבטיחים "מחיקת חובות" באמצעות שימוש בעורך דין המתמחה בחדלות פירעון. אז מה הוא בעצם הליך חדלות פירעון ואיפה אנו

קרא עוד »